What reason is government work is better compared to a private work

 There are understanding justifications for why a few people might consider an government work to be better: Government occupations frequently give more noteworthy professional stability contrasted with private area occupations. Government positions are by and large less impacted by financial vacillations or changes in economic situations, prompting lower cutback rates.  Government representatives frequently get complete support agreement, including medical coverage, retirement plans, and different advantages that might be more steady and liberal than those in the confidential area.  Numerous administration occupations offer better balance between fun and serious activities, with additional anticipated working hours and liberal leave strategies, which can prompt a better and less distressing way of life.  Government occupations frequently accompany predefined pay structures and occasional additions in light of execution and residency, giving a make way to monetary de...

Asked Interview Questions in BPSC

 BPSC  Asked Interview Questions and Answers 

1. In which district did Pakistan carry out nuclear explosions?

Answer: District Chaghi

2. When did the one unit system end in Pakistan?

Answer:  1st July 1970

3. Who ended one unit system in Pakistan?

Answer: General Yaha Khan

4. How much was the Gwadar bought?

Answer: 40 million

5. Between whom first  presidential election 1965 was held?

Answer: Fatima Jinnah and General Ayub Khan.

6. What is the electoral symbol of General Ayub Khan in the presidential elections?

Answer: Rose

7. What is the electoral symbol of Fatima Jinnah in the presidential elections?

Answer: Lantern

8. Who was the governor of Balochistan when the constitution of 1973 came into effect?

Answer: Nawab Akbar Khan Bugti 

9. From whom was the Gwadar bought?

Answer: Sultan Saeed Bin Tamoor

10. How many provisions are included in the 1956 constitution?

Answer: 234

11. How many provisions are included in the 1973 constitution?

Answer: 280

12. How many votes did Ayub Khan get from presidential election?

Answer: 49,951

13. How many votes did Fatima Jinnah get from presidential election?

Answer: 28,691

14. What is population of Balochistan according to census 2017?

Answer: 12,344,408

15. Who was allowed to vote in the presidential election?

Answer: Basic Democrats

16. What the name of Hazrat Zainab husband?

Answer: Abul  Hass 

17. Who was the ambassador from the polytheists of Makkah in the Peace of Hudaybiyah?

Answer: Suhail bin Amru

18. How many amendments have been made in the 1973 constitution?

Answer:  25

19. When did the war start between Russia and Ukraine?

Answer: 24 February 2022

20. When did Finland join the North Atlantic Treaty Organization?

Answer: 4 April 2023



Comments

Popular posts from this blog

Balochistan Public Service Commission Asked Interview Questions and Answer

Role of vitamin C and zinc in immune systems

About Us