What reason is government work is better compared to a private work

 There are understanding justifications for why a few people might consider an government work to be better: Government occupations frequently give more noteworthy professional stability contrasted with private area occupations. Government positions are by and large less impacted by financial vacillations or changes in economic situations, prompting lower cutback rates.  Government representatives frequently get complete support agreement, including medical coverage, retirement plans, and different advantages that might be more steady and liberal than those in the confidential area.  Numerous administration occupations offer better balance between fun and serious activities, with additional anticipated working hours and liberal leave strategies, which can prompt a better and less distressing way of life.  Government occupations frequently accompany predefined pay structures and occasional additions in light of execution and residency, giving a make way to monetary de...

Asked Questions In BPSC Interview

 Asked  Questions In BPSC Interview





1. Which country is called land of rising sun?

Answer: Japan

2. When did Simon commission come in India?

Answer:  3rd February 1928

3. Which president visited Pakistan first?

Answer: Indonesian president Sukharno

4. Where did the War of Independence 1857 begin?

Answer: Meerut

5. Pakistan's flag was first hoisted in which country?

Answer: France

6. What is the currency of Bangladesh?

Answer: Tikka

7. When did the Urdu Hindi controversy start?

Answer: 1867

8. Where did the Urdu Hindi controversy start?

Answer: Banaras

9. Who was the founder of the Reshmi Romal movement?

Answer: Mehmood Ul Hassan

10. How many articles are included in the 1962 constitution?

Answer: 250

11. What is the name of the Pak -Afghan border?

Answer: Durand Line

12. Which wife died in the life of the Prophet Mohammad (peace and blessings of Allah be upon him)

Answer:  Hazrat Zainab bint kuzima R.A

13. How many times has the name Allah come to the Holy Quran?

Answer: 2584

14. In what Surah of the Quran is mentioned in the end of the Prophethood? 

Answer: Chapter Azaab 

15. What is the Surah in the Quran that is in the name of a city?

Answer: Rome

16. What is abbreviation of  COVID-19

Answer: Corona Virus Disease 2019

17. Which river is the longest in the world?

Answer: Nile

18. What is the largest island in the world?

Answer:  Greenland

19. When did the Soviet Union collapse?

Answer: 1991

20. When did Pakistan become the member of Shanghai Cooperation Organization?

Answer: 2017

Comments

Popular posts from this blog

Balochistan Public Service Commission Asked Interview Questions and Answer

Role of vitamin C and zinc in immune systems

About Us