What reason is government work is better compared to a private work

 There are understanding justifications for why a few people might consider an government work to be better: Government occupations frequently give more noteworthy professional stability contrasted with private area occupations. Government positions are by and large less impacted by financial vacillations or changes in economic situations, prompting lower cutback rates.  Government representatives frequently get complete support agreement, including medical coverage, retirement plans, and different advantages that might be more steady and liberal than those in the confidential area.  Numerous administration occupations offer better balance between fun and serious activities, with additional anticipated working hours and liberal leave strategies, which can prompt a better and less distressing way of life.  Government occupations frequently accompany predefined pay structures and occasional additions in light of execution and residency, giving a make way to monetary de...

BPSC Asked Interview Questions 2020

Balochistan Public Service commission Asked Interview Questions 2020

1. Who wrote the constitution 1973?

Answer: Hafiz Pirzada

2. When was presidential election held in Pakistan?

Answer: 2 January 1965

3. When was the Tashkent Agreement was signed?

Answer: 10 January 1966

4. How many points in Tashkent Agreement?

Answer: Nine points

5. Where was first police station was established in Pakistan?

     Answer: Islamabad

6. Who was the president of Pakistan from Balochistan?

Answer: chairman senate Sadiq Sanjarani

7. Who won the 1965 presidential election? 

Answer: General Ayub Khan 

8. Who was the prime minister of Pakistan at the time of purchasing Gawadar?

Answer: Malik Feroz Khan Noon

9. When was the agreement of Gawadar made?

Answer: 7 September 1958

10. When did Gawadar become the part of Pakistan?

Answer: 8 December 1958

11. When did the battle of  Badre  take place?

Answer: 17 Ramadan 2 Hijri

12. When did the battle of  Uhad take place?

Answer: 15 Shawal 3 Hijri 

13. In which battle was the son-in-law of the Holy Prophet captured?

Answer: Gazwa Badre

14. Which battle is called Yom Furqan in the Holy Quran?

Answer:  Battle of Badre

15. Who was the first martyred of Gazwa Badre?

Answer: Mahaj bin Saleh R.A

16. Who was the youngest martyred of Gazwa Badre?

Answer: Humair bin Abi Waqas R.A

17. How many Muslims in the battle of Badre?

Answer: 313

18. Who were the youngest companions who participated in the Battle of Badr?

Answer: Mahaz and Mahoz R.A

19. Who is the heroine of the Turkish drama Ertugrul?

Answer: Esra Bulgic 

20. Who is the hero of the Turkish drama Ertugrul?

Answer: Engin Altan Duzyatan


Comments

Popular posts from this blog

Balochistan Public Service Commission Asked Interview Questions and Answer

Role of vitamin C and zinc in immune systems

About Us